- Autor: kiriss
- Doba přípravy (min.): 50
- STOB recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Řepa červená | 300 |
Cizrna sterilovaná | 400 |
Olej olivový | 20 |
Dochucovadla:
chilli, sůl, česnek
Energetická hodnota celkem: 3292 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 92,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 274 kJ
Bílkoviny (g): 2.7, Tuky (g): 2.6, Sacharidy (g): 7.7, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 1.9, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Řepu oloupeme a dáme vařit do měkka (pro rychlejší přípravu použijeme kupovanou předvařenou řepu). Po uvaření jí nakrájíme na menší kusy. Z plechovky cizrny slijeme většinu tekutiny a přidáme do mísy ke kusům řepy. Přidáme dvě lžíce olivového oleje, menší stroužek česneku a dochutíme solí a chilli podle chuti. Společně rozmixujeme dohladka.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.